021/210-0254 office@abco.co.rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

O nama

„AB&Co Geosystems“ iz Novog Sada, osnovan je 2003. godine, kao Biro za projektovanje i izvođenje geodetskih radova.
Biro za projektovanje i izvođenje geodetskih radova „AB&Co Geosystems“ iz Novog Sada sa poslovnim jedinicama u Novom Sadu, Inđiji i Staroj Pazovi je nastao, kao posledica želje nekoliko geodetskih stručnjaka, zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu Republike Srbije, da se bave inženjerskim poslovima iz oblasti geodezije, prikupljanjem prostornih podataka različitim geodetskim metodama, terenskim i kancelarijskim geodetskim radovima.

1.1. Prvi značajniji geodetski radovi 2003. godine na izgradnji fabrike cigareta „MONUS-FAST“ u Inđiji

Profesionalan odnos prema poslu i realizaciji projekata, doprineo je, da od osnivanja, firma beleži stalni rast kako finansijski, tako i resurno u ljudstvu, opremi i primeni najsavremenijih tehnologija iz oblasti geodezije, pa je septembra meseca 2006. godine od Biroa za projektovanje i izvođenje geodetskih radova, nastalo Privredno društvo za projektovanje i izvođenje geodetskih radova „AB&Co Geosystem“ D.o.o.

Strategija firme je vezana za stalnu edukaciju zaposlenih, uz permanentno zapošljavanje, prvenstveno visokoobrazovanog kadra, praćenje novih tehnologija u geodetskoj struci, nabavkom savremene opreme i softvera i njihova primenu u cilju postizanja višeg nivoa poslovanja i povećanje kvaliteta izvedenih radova. Zahvaljujući takvom pristupu poslovanju , u proteklih 15 godina , Privredno društvo za projektovanje i izvođenje geodetskih radova „AB&Co Geosystem“ D.o.o., je po obimu poslovanja, tehničkoj opremljenosti i broju zaposlenih geodetskih stručnjaka (preko 45) , postalo jedno od vodećih geodetskih preduzeća u Srbiji, i u okruženju.

Na čelu Privrednog društva je generalni direktor. Poslovanje firme je prema vrstama poslova podeljeno na više sektora , kojim upravljaju tehnički direktor, Rukovodioci terenske operative i obrade podataka i Šefovi Odseka. Terenske ekipe su organizovane na taj način da ih sačinjavaju vođe grupa i izvršioci na terenu, figuranti. Obrada podataka se vrši u kancelariji, u skladu sa specijalizacijama stručnog kadra i vrstama poslova, pa poslove organizuje i izvršava jedan broj samostalnih referenata, specijalizovanih za razne oblasti i ovlašćenih da samostalno realizuju veliki broj Projekata.
Veličina Privrednog društva za Projektovanje i izvođenje geodetskih radova „AB&Co Geosystem“ D.o.o, kadrovska struktura i tehnička opremljenost , omogućuje da istovremeno na terenskim poslovima bude i po 15 terenskih grupa, pri čemu se učestvuje u realizaciji velikog broja kapitalnih Projekata širom Republike Srbije.
Po tome smo jedinstveni na tržištu geodetskih poslova, što je prepoznato od velikog broja Investitora.
Zadatak rukovodstva firme je da uskladi izvršavanje velikog broja Projekata, istovremeno, što naše Privredno društvo, godinama uspešno realizuje.

1.5. Generalni direktor Aleksandar Bjelica dipl.inž.geod.

Osim sedišta firme, AB&Co Geosystems d.o.o. je podeljen na poslovne jedinice u Novom Sadu, Beogradu i Čajetini, koje se bave geodetskim poslovima, a od početka 2017. godine registrovana je i poslovna jedinica: Optika Bjelica, koja se bavi prometom medicinskih sredstava: prodajom sočiva, okvira (naočara) i optičkih pomagala, uz ugradnju stakala, i popravke na okvirima i optičkim pomagalima.

Imajući u vidu kadrovske i tehničke kapacitete naše firme, projektovani rast od 5%-10% na godišnjem nivou, koji odgovara rastu koji je ostvarivan prthodnih 5 godina, je realan i shodno tome, planiramo permanentno povećanje obima poslova, i shodno tome i zaposlenost stručnog kadra, u cilju zauzimanja vodeće pozicije na tržištu geodetskih poslova na području Republike Srbije, kao i izlazak na inostrano tržište pre svega u regionu i na Evropskom tržištu . Zadnjih godina veoma uspešno nastupamo na tržištu Velike Britanije, zajedno sa našim partnerom iz Londona.

Osnovna delatnost firme je projektovanje i izvođenje geodetskih radova. Imajući u vidu privredni rast u zadnjih nekoliko godine na nivou Republike Srbije kao i planirane investicije, na nivou Republike Srbije, kadrovski i tehnički kapaciteti naše firme svakako predstavljaju prednost naše firme u građevinskim i geodetskim poslovima na izgradnji kapitalnih objekata (autoputeva, železnice, infrastrukture, privrednih objekata…) koji su vezani za planirani privredni rast.Imajući u vidu tržište geodetskih poslova, konkurenciju na tržištu i troškove poslovanja, politika naše firme se zasniva na:

 • Povećanju produktivnosti rada, poboljšanju organizacije posla, podeli posla prema sklonostima i kvalifikacijama zaposlenih, normiranju radova, stalnom praćenju novih tehnologija u geodetskoj struci.
 • Nabavci savremene opreme i softvera i njihova primena u cilju postizanja višeg nivoa poslovanja
 • Permanentnom zapošljavanju i obrazovanju stručnog kadra

  1.1. Sa jedne od obuka za rad sa dronom (bespilotnom letelicom)

 • Udruživanje sa firmama iste delatnosti u cilju povećanja kapaciteta i konkurentnosti na tržištu.
 • Organizovanje prezentacija potencijalnim korisnicima naših usluga, sa prikazom mogućnosti savremene opreme sa kojom raspolažemo ( EHO SOUNDER, 3D skener, Dron-bespilotna letelica, lokatori podzemnih instalacija)
 • Prikaz razvijenih procedura i tehnoloških procesa rada pri izvođenju geodetskih usluga
 • WEB prezentacijama preko sajta i društvenih mreža
 • Oglašavanje putem sredstava javnog informisanja
 • Učešće na stručnim skupovima i stručnim ekskurzijama
 • Prisustvo na domaćim i inostranim sajmovima geodetske opreme i usluga
 • Saradnja sa visokoobrazovnim ustanovama preko stručnih praksi učenika i studenata (veliki broj učenika i studenata : Geodetskog odseka FTN-a iz Novog Sada, Građevinskog fakulteta iz Beograda, Srednje geodetske škole iz Beograda i Novog Sada… je zadnjih 15 godina stručnu praksu obavio upravo u našoj firmi).
 • Prijem stranih studenata putem razmene: u proteklih 15 godina u našoj firmi su boravili studenti iz 8 zemalja